Cafésang - Flot debut!
Mellem 200 og 300 i alle aldre var mødt op for at synge, og de mange stemmer lød flot i Café Alsions gavmilde akustik.
 
 

I lørdags var der premiere på et nyt initiativ i Sønderborg Kommunes musikliv.

Sønderborg Musikråd inviterede til Fællessang i Café Alsion.

Der var indkøbt 50 sangbøger til udlån, men selv om Idrætshøjskolen og Ulkebølkoret sørgede for ekstra forstærkning med deres egne klassesæt, måtte de mange sangglade fordele bøgerne jævnt mellem sig og kigge hos hinanden da de gik i gang.

 

Der var tilfredshed med den store opbakning hos initiativtager og idé”mand” bag arrangementet, Helle Damkjær.

Også Musikrådets formand udtrykte glæde over fremmødet. Rådet vil nemlig gøre det til en tradition at afholde fællessang i Café Alsion hver d. 1. lørdag i måneden, og så er sådan en tilslutning et dejligt varsel.

 

Den 1. lørdags fællessang havde temaet ”vi synger våren ind”, og højskolesangbogen blev brugt som grundlag.

Helle Damkjær fortalte lidt om sangene og guidede i brugen af den ret nyreviderede og meget alsidige sangbog, hvor mange genrer er repræsenteret og vores globale tid er afspejlet ved, at bogen også indeholder sange på andre sprog.

 

Højskolesangbogen er derfor tydeligvis udmærket som udgangspunkt, men det er bestemt ikke obligatorisk at bruge den til fællessangen.

 

Idéen er, at et af Sønderborg Kommunes kor skal agere vært for hver deres sanglørdag. Værtskoret er enerådende mht. repertoire, evt. instrument-ledsagelse. Koret skal støtte fællessangen og give en lille afdeling selv. 

 

I lørdags var det Sydalskoret, der støttede sangen og gav et par numre under ledelse af deres leder, Tine Braun.

 

Også Pia Bartolin fra Café Alsion var tilfreds med dagen, selv om der var lige lovlig meget stress, da det strømmede ind den sidste halve time, inden sangen skulle starte. 

50 havde bestilt brunch i forvejen og nød morgenmaden allerede fra kl. 10. De næste par hundrede kom pø om pø og rigtig mange kom den sidste halve time inden sangen. De var kaffetørstige og dannede straks kø, så de kunne være helt klar, når sangen begyndte kl. 12.

 

Næste Cafésang bliver

lørdag den 4. april i Atriumgården, Alsion (undtagelsesvis)

Lørdag den 2. maj i Caféen

kl. 12 - 13

 

Caféen på Alsion er åben fra kl. 10.

7. marts og 2. maj: brunch kr. 129,-

4. april: kaffe og kage kr. 45,-

Bordbestilling til brunch tlf. 2616 7750